BredaPhoto Masterclass

Op de volgende editie van het tweejaarlijke fotofestival BredaPhoto is het nog een jaartje wachten, maar de nieuwe masterclass gaat wel al van start. Thema van de volgende editie is ‘To infinity and beyond’ - wij zijn alvast benieuwd wat dat zal opleveren!

De masterclass van Breda Photo staat open voor ervaren, niet-professionele fotografen en biedt hen de kans een nieuw project uit te werken onder begeleiding van een professional. De drie begeleiders van het traject zijn fotografen Jan Rosseel, Mariska van Zutven en Bianca Sistermans. Voor 1 oktober stuur je een digitaal portfolio in. Nadien wordt er een eerste selectie gemaakt uit deze inzendingen voor een speedreview met de drie begeleiders en de curatoren van het festival. Je project moet uiteraard ook aansluiten bij het thema van deze editie.

 

To infinity and beyond

Net als andere levende wezens, heeft de mens altijd al willen ingrijpen in zijn omgeving om die zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Doorheen de eeuwen zijn we daar bovendien al maar beter in geworden. We weten steeds meer af van genetica en kunnen stilaan doordringen tot in de kleinste bouwstenen van ons lichaam en die van de natuur rondom ons. Kunstmatige intelligentie, doorgedreven automatisering en robots maken alles steeds gemakkelijker. Met het thema ‘To infinity and beyond’ wil Breda Photo een blik werpen op de steeds voortschrijdende wetenschap en haar toepassingen, maar de organisatie wil ook stilstaan bij de keerzijde er van. Van veel ingrepen die we vandaag doen, kunnen we soms nauwelijks inschatten wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn, op onszelf en op de wereld. Sommige wetenschappers spreken zelfs van het ‘antropoceen’ als een nieuw geologisch tijdperk, waarin de mens de belangrijkste oorzaak is van de veranderingen op aarde. Geen voor de hand liggend thema dus, maar wel eentje dat  jullie creativiteit alvast kan beginnen prikkelen met haar eindeloze mogelijkheden.

Meer info: bredaphoto.nl

 

campagnebeeld © Judith Helmer

Contact

Centrum voor Beeldexpressie
Vorstermanstraat 7, bus 1.5, 2000 Antwerpen
tel.: 03 289 12 00
e-mail: info@beeldexpressie.be
Onze kantoren zijn geopend van maandag tot donderdag, 9 u. - 17 u., en op vrijdag, 9 u. - 16 u.