De winnaars van het Filmgala zijn bekend

   

Filmgala 2017 zit er op. Voor ons was het alvast een zeer geslaagde editie! Bedankt aan alle cineasten voor hun sterke films en dank aan alle toeschouwers die door de sneeuwbuien door naar Heist-op-den-berg afzakten. Dank ook aan Jan Verheyen voor zijn deskundige presentatie en aan de mensen van de Koninklijke Heistse Film- en videoclub en filmclub Millennium voor hun hulp.

Voor zij die er niet konden bij zijn, zetten we de winnaars nog even op een rijtje. De prijs voor beste fictiefilm ging naar het psychologische drama ‘Zeer’ van Peter Miseur en Peter Smolders. De prijs voor beste documentaire was voor ‘Maidan’ van Ronny Claus, een film over de toestand in Oekraïne na de revolutie van 2014. Werner Haegeman won de prijs voor beste cinematografie met zijn experimentele filmgedicht ‘Splash’. Hou zeker ook Beeld Express in de gaten: in het nummer van januari vind je interviews met winnaars Peter Miseur en Ronny Claus.

 

Je vindt bij het artikel in Beeld Express ook een code waarmee je de winnende films online kan bekijken. Geef deze code in in het zoekvenster in de rode balk boven aan de pagina en klik dan door op de link.

 

Foto's van het evenement vind je hier terug!

© Jef Steylaerts

 

Contact

Centrum voor Beeldexpressie
Vorstermanstraat 7, bus 1.5, 2000 Antwerpen
tel.: 03 289 12 00
e-mail: info@beeldexpressie.be
Onze kantoren zijn geopend van maandag tot donderdag, 9 u. - 17 u., en op vrijdag, 9 u. - 16 u.